Komarniki

SENČILA – obvezen dodatek zastekljenih površin vašega doma

Senčila so danes postala mnogo več kot zgolj učinkovita zaščita pred soncem, saj je na voljo več različnih modelov, barv in oblik, tako da senčila skupaj s stavbnim pohištvom predstavljajo tudi pomemben dekorativni oziroma estetski element.

Poleg tega, s premišljeno izbiro senčil močno vplivate tudi na večjo energetsko učinkovitost vašega doma, pa naj gre za adaptacijo ali novogradnjo.

Ko se odločamo za vrsto senčil za svoj dom, moramo v razmislek vzeti kar nekaj vidikov. Prvi je gotovo zaščita pred soncem in UV žarki. Drug pomemben vidik je toplotna zaščita, ki jo omogočajo prava senčila – s senčili tako lahko zmanjšamo prehajanje toplote iz prostora ven, pa tudi mraza ali toplote v notranjost. Senčila so tudi mehanska prepreka oziroma zaščita za veter, dež, insekte, otežujejo oziroma preprečujejo pa tudi poskuse vlomilcev. Še zlasti pri objektih, kjer je zastekljenih površin veliko, je pomembna njihova dekoratina funkcija.

Strokovnjaki za senčenje

Ker se v našem podjetju zavedamo pomembnosti kakovosti, smo se odločili za dolgoročno partnersko sodelovanje z vodilnimi slovenskimi strokovnjaki za senčila – Senčila Medle.

Podjetje Senčila Medle je zanesljiv partner, saj zagotavljajo celotno ponudbo proizvodov na področju senčil v notranjih in zunanjih prostorih ter na področju sistemov zaščite pred insekti.

 

Zakaj izbrati komarnike

Visoka stopnja zaščite prostorov pred insekti

Komarniki so preprosta in učinkovita rešitev, saj omogočajo dostop svežega zraka, hkrati pa nudijo visoko stopnjo zaščite prostorov pred insekti, tudi pri popolnoma odprtem oknu.

Rešitev pred nadležnim mrčesom in tudi nekaterimi za zdravje nevarnimi insekti in žuželkami je preprečiti njihov prihod v prostor. Komarniki v treh osnovnih izvedbah so za okolje neškodljivi in so primerni tako za stanovanjske objekte, kakor tudi za javne prostore in predvsem za prostore, kjer se pripravlja oziroma prodaja hrana in pijača (restavracije, menze, bolnišnice, trgovine s hrano,…).

 

Najpomembnejše značilnosti Medle komarnikov

  • So okolju neškodljivi.
  • Primerni so za stanovanjske objekte, javne prostore in predvsem za prostore, kjer se pripravlja oziroma prodaja hrana in pijača (npr. restavracije, menze, bolnišnice, trgovine s hrano).

 

Največje prednosti Medle komarnikov

  • Visoka stopnja zaščite pred več vrstami nadležnih insektov.
  • Poleg samostojne montaže jih je mogoče vgraditi tudi v zunanja senčila (integrirani v roletnih omaricah ali pod zunanjimi žaluzijami).
  • Različne izvedbe(rolo, fiksni, drsni, Amerika vrata).
  • Prost pretok svežega zraka.
  • Enostavna montaža in čiščenje.
  • Ne omejuje pogleda skozi okno.
  • Mrežica komarnika je UV stabilna.