Polkna

Zunanja senčila s tradicijo

Osnovni namen polken je senčenje oken pred močnim soncem. Polkna dodatno izolirajo vaše stanovanje ali hišo. Oknu, poleg tega, nudijo tudi zaščito pred različnimi vremenskimi vplivi, kot so dež, sneg ali veter. Poleg tega nudijo protivlomno zaščito in vas dodatno ščitijo pred nezaželjenimi pogledi. In nenazadnje, ob ustreznem oblikovanju, predstavljajo tudi estetski element na vaši fasadi.

 

Vrste polken

Narejena so lahko iz vezanih plošč,  gibljivih ali pa kar fiksnih lamel.

Polna iz enovite plošče ustvarijo tradicionalen videz objekta ter se uporabljajo pri specifičnih prenovah zaščitenih objektov. Ko so takšna polkna zaprta, ni možnosti prodora svetlobe v prostor. Poleg tega so tovrstna polkna izdelana iz vodoodporne vezane plošče.

Prav tako tudi polkna s fiksnimi lamelami nudijo zaščito okna.To pomeni, da jih ne morete premikati in z njimi uravnavati svetlobo.

Polkna z gibljivimi lamelami prav tako nudijo zaščito  kot v primeru s fiksnih lamel, razlikujejo pa se po tem, da so lamele gibljive. Z njimi lahko kontrolirate koliko svetlobe boste spustili v prostor. Tako lahko prostor delno osvetlimo, povsem zatemnimo ali ustvarimo difuzno svetlobo.

 

Dimenzije in materiali

Največkrat so polkna izdelana iz masivnega lesa kot so smreka, hrast ali macesen. Takšna polkna so zelo lepa in naredijo vaš dom zelo domač ter prijeten. Polkna so lahko tudi iz kovine kot je aluminij, s tem pa videz objekta postane bolj moderen. Tudi ta imajo lahko gibljive lamele ali fiksne, same lamele pa so lahko tudi dodatno izolirane. Izbirate lahko tudi med najrazličnejšimi barvami. Polkna vam izdelamo po vaši meri, ki so lahko poljubne.