Žaluzije

SENČILA – obvezen dodatek zastekljenih površin vašega doma

Senčila so danes postala mnogo več kot zgolj učinkovita zaščita pred soncem, saj je na voljo več različnih modelov, barv in oblik, tako da senčila skupaj s stavbnim pohištvom predstavljajo tudi pomemben dekorativni oziroma estetski element.

Poleg tega, s premišljeno izbiro senčil močno vplivate tudi na večjo energetsko učinkovitost vašega doma, pa naj gre za adaptacijo ali novogradnjo.

Ko se odločamo za vrsto senčil za svoj dom, moramo v razmislek vzeti kar nekaj vidikov. Prvi je gotovo zaščita pred soncem in UV žarki. Drug pomemben vidik je toplotna zaščita, ki jo omogočajo prava senčila – s senčili tako lahko zmanjšamo prehajanje toplote iz prostora ven, pa tudi mraza ali toplote v notranjost. Senčila so tudi mehanska prepreka oziroma zaščita za veter, dež, insekte, otežujejo oziroma preprečujejo pa tudi poskuse vlomilcev. Še zlasti pri objektih, kjer je zastekljenih površin veliko, je pomembna njihova dekoratina funkcija.

Strokovnjaki za senčenje

Ker se v našem podjetju zavedamo pomembnosti kakovosti, smo se odločili za dolgoročno partnersko sodelovanje z vodilnimi slovenskimi strokovnjaki za senčila – Senčila Medle.

Podjetje Senčila Medle je zanesljiv partner, saj zagotavljajo celotno ponudbo proizvodov na področju senčil v notranjih in zunanjih prostorih ter na področju sistemov zaščite pred insekti.

 

Zakaj izbrati žaluzije

Glede  na uporabnost poznamo NOTRANJE in ZUNANJE žaluzije, ki so primerne za vgradnjo tako na poslovne kot tudi stanovanjske objekte.

Z notranjimi žaluzijami se z enostavnim reguliranjem naklona lamel zaščitimo pred direktnim vdorom sončnih žarkov ter nezaželenimi pogledi ljudi. Hkrati pa nam notranje žaluzije služijo tudi kot dekoracija v prostoru.

 

V primeru, da si želimo (poleg vsega kar ponujajo notranje žaluzije) še dodatno toplotno zaščito, zaščito pred vremenskimi vplivi, pa vam priporočamo izbiro enih izmed zunanjih žaluzij. Le-te so vgrajene na zunanji strani pred oknom, kar preprečuje direkten vdor toplote v prostor, v kombinaciji s fasado pa pripomorejo k lepšim estetskim zunanjim videzom objekta.